Tarım Makinalarında Hibe Desteği Nasıl Alınır.

Tarım Makinalarında Hibe Desteği Nasıl Alınır.

Tarım makinaları hibe desteği, devlet destekleri olup birden fazla tarım makinalarınız için alabileceğiniz hibe programları vardır. Bu programlar, sürekli açık değildir. Belli dönemlerde ilan edilmektedir. Sürekli açık olan programlar kredilerdir. Kredilerden de yazımızın içerisinde değineceğim.

Hibe desteği, geri ödemesizdir. Devlete geri ödemezsiniz. Krediden en önemli farkı da budur. Kredi ise geri ödenir. Hatta faiz de söz konusu ise fazlasıyla geri ödenir.

Peki ama tarım makinaları için hangi hibe desteklerine başvuru yapabilirim? Şimdi bu hibe desteklerini sıralayalım.

 

  1. KKYDP programı ile tarım makinesi alabilirsiniz. Bu programa her zaman başvuru yapmak mümkün değil. Hibe desteği oranı % 50’dir. KDV size ait olur. Hibeden yararlanmak için proje yazmanız gerekir. Tarım makinelerini %50 ucuza program sayesinde almanız mümkündür.
  2. TKDK kurumu tarım makineleri alabilmeniz için çeşitli hibeler vermektedir. Ancak, TKDK her ilde yoktur. TKDK’nın olmadığı illerde yaşayanlar tarım makineleri hibe desteğini bu kurumdan alamazlar. Destek oranı % 60 veya % 70 olabilmektedir. KDV, yine size aittir. KDV’yi kurum karşılamaz. Her zaman başvuru yapabilmek mümkün değildir. Hibe çağrısına çıkıldığında başvuru yapılabilir.
  3. Tarım Bakanlığı Ar-Ge destek programı kapsamında alacağınız tarım makinelerini Ar-Ge çalışmalarında kullanacak iseniz bu program kapsamında hibe desteği alabilirsiniz.
  4. Eğer engelli iseniz ve tarım sektöründe işletme kurmak istiyorsanız İŞKUR engelli destek programından faydalanarak tarım makinesi alabilirsiniz.
  5. Kredi ile tarım makineleri almak oldukça mümkündür. Eğer şartları sağlayabiliyorsanız, kesinlikle Ziraat Bankası aracılığıyla tarım makineleri kredisi çekmenizi öneririm. Çünkü faiz açısından oldukça uygundur.